Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Munteanu, președintele CUB, a criticat isteric formarea blocului „Victoria”

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaLiderii blocului „Victoria”, Moscova, 21 aprilie 2024
Liderii blocului „Victoria”, Moscova, 21 aprilie 2024 - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2024
Liderii blocului „Victoria”, Moscova, 21 aprilie 2024
Abonare
Igor Munteanu, președintele CUB, a reacționat isteric la vestea despre formarea blocului „Victoria”
CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Igor Munteanu, președintele partidului CUB, tot el fost ambasador al Moldovei în SUA și analist ong-ist finanțat ani la rând de Occident, a reacționat cu critici foarte aspre la știrile despre crearea de către opoziția moldovenească necontrolată de occidentali a blocului „Victoria”.
„Apariția la Moscova a blocului Pobeda înseamnă intrarea în faza de execuție a unui real program de destabilizare pentru Republica Moldova. Săptămâna trecută, la Moscova, a avut loc un „shabash” al partidei rusești, prin anunțarea blocului „Pobeda”. Observăm că unificarea „partidei rusești” are loc în jurul lui Ilan Shor, condamnat la 15 ani de închisoare cu executare. Ilan Shor este inclus pe mai multe liste de sancțiuni internaționale, dar asta reprezintă pentru Moscova mai degrabă o bună recomandare pentru planurile sale în Moldova. Moscova pariază pe Ilan Shor ca „vârf de lance” pentru un scenariu de subversiune și lovitură de stat, care a prevalat în raport cu alte grupuri concurente și care, aparent, va avea la dispoziția sa bani, recunoaștere și susținere fără limite din partea Kremlinului. Miza „curatorilor” politici ai proiectului „Pobeda”, ar fi destabilizarea situației din Republica Moldova. Aceștia ar putea miza pe un nucleu dur al crimei organizate, „cei care sunt văzuți în instanțele din Republica Moldova drept principalii beneficiari ai fraudei bancare și landromatului rusesc”, a scris Munteanu.
Anterior Ilan Șor a declarat că evenimentul de lansare a blocului „Victoria” a avut loc la Moscova doar din cauza faptului că persecuțiile la care recurg autoritățile moldovenești fac imposibilă desfășurarea evenimentului respectiv la Chișinău.
Eugenia Guțul - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2024
Politică
Guțul: blocul „Victoria” va înainta un candidat cu șanse la alegerile prezidențiale
Fluxul de știri
0