Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tiraspolul nu consideră un impediment misiunea de pacificare în atragerea investiițiilor

© Photo : Miroslav RotariМиротворцы на блок посту в Вадул-луй-Водэ
Миротворцы на блок посту в Вадул-луй-Водэ - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2024
Abonare
Ignatiev a comentat declarațiile autorităților moldovenești potrivit cărora trupele rusești de menținere a păcii împiedică investițiile.
CHIȘINĂU, 21 aprilie - Sputnik. Chișinăul încearcă să "pună responsabilitatea de pe capul bolnav pe cel sănătos", susținând că pacificatorii ruși împiedică atragerea investițiilor, a declarat, Vitali Ignatiev, într-un interviu pentru RIA Novosti.
El a subliniat că militarii ruși se află în Transnistria cu misiunea unică de a păstra pacea și liniștea pe malurile Nistrului.
"În ceea ce privește apelurile Chișinăului de a retrage trupele rusești și de a constitui un nou format al misiunii de menținere a păcii, după cum am subliniat în repetate rânduri, astfel de chestiuni pot fi discutate doar după o soluționare definitivă și justă a conflictului moldo-transnistrean și în niciun caz mai devreme. Dacă obișnuitele speculații verbale ascund intenția cuiva de a promova unilateral aceste chestiuni, atunci aceasta este o modalitate periculoasă de a crea un alt "punct fierbinte" pe harta Europei", a declarat Ignatiev.
Pacea în zona de conflict transnistreană este menținută de o forță comună de menținere a păcii formată din 402 militari ruși, 492 de militari transnistreni și 355 de militari moldoveni. Forțele de menținere a păcii servesc în 15 posturi fixe și puncte de control situate în zone cheie ale zonei de securitate. Comisia mixtă de control a fost înființată în conformitate cu acordul moldo-rus privind principiile de soluționare pașnică a conflictului transnistrean din 21 iulie 1992. Aceasta include delegații din Moldova, Transnistria și Rusia, precum și reprezentanți ai misiunii OSCE și ai Ucrainei.
Comisia Unificată de Control monitorizează situația din zona de securitate de pe Nistru și coordonează activitățile forțelor comune de menținere a păcii din regiune.
Fluxul de știri
0