Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opoziția moldovenească anunță crearea unui bloc electoral

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaCongresul partidelor de opoziției moldovenești de la Moscova
Congresul partidelor de opoziției moldovenești de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2024
Congresul partidelor de opoziției moldovenești de la Moscova. Foto de arhivă
Abonare
În cadrul congresului forțelor de opoziție din Moldova, acestea au anunțat crearea blocului electoral "Victoria".
CHIȘINĂU, 21 apri - Sputnik. Reprezentanții mai multor partide de opoziție din Moldova au anunțat crearea blocului electoral "Victoria".
Semnarea acordului de unificare a forțelor de opoziție a avut loc în cadrul congresului partidelor politice moldovenești de la Moscova.
Din Blocul "Victoria" fac parte partidele "Șor", "Șansa", "Renaștere", Victorie și "Forța Alternativă pentru Salvarea Moldovei".
La ceremonia de semnare a acordului privind formarea noului bloc politic au participat și bașcanul Găgăuziei, Eugenia Guțuțu, și șeful Adunării Populare din autonomie, Dimitri Konstantinov.
Ilan Șor, liderul partidului interzis "Șor", Ilan Șor, a prezentat, de asemenea, conducerea noului bloc politic "Victoria". Secretar executiv - Evghenia Guțuțule, președinte al Comitetului executiv - Ilan Șor, secretar al Comitetului executiv al blocului - deputata Marina Tauber.
Șor a explicat, de asemenea, de ce s-a decis organizarea congresului formațiunilor de opoziție la Moscova.
"Ne-ar plăcea să ne desfășurăm evenimentul la Chișinău, la Orhei sau în Găgăuzia. Dar astăzi Moldova este un stat capturat. În Republica Moldova, niciun disident nu are drept la vot. Orice opozant din Moldova este declarat din start ca fiind "trădător", iar orice eveniment politic se termină cu arestări", a declarat Șor.
El a spus că restabilirea relațiilor cu Federația Rusă, CSI și UEEA va fi una dintre cele mai importante sarcini ale blocului "Victoria". Un alt obiectiv important al noii forțe politice va fi "câștigarea referendumului privind neaderarea la UE", care a arătat clar că Moldova trebuie să se transforme într-un poligon de luptă".
Fluxul de știri
0