Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus de Externe a criticat decizia SUA privind ajutorul finaciar pentru Ucraina

© Sputnik / Наталья СеливерстоваClădirea Ministerului rus Externe
Clădirea Ministerului rus Externe - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2024
Clădirea Ministerului rus Externe. Foto de arhivă
Abonare
Ministerul rus de Externe: Acțiunile SUA în Ucraina vor primi un răspuns necondiționat și hotărât
CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. SUA sunt gata să pompeze regimul de la Kiev cu arme pentru a-l face capabil să lupte până la ultimul ucrainean, continuând, printre altele, atacurile teroriste pe teritoriul rusesc, operațiunile de sabotaj și asasinarea jurnaliștilor, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.
"Elitele conducătoare din Statele Unite, indiferent de apartenența lor politică, sunt gata să pompeze regimul de la Kiev cu arme pentru a-l face capabil să lupte până la ultimul ucrainean, continuând, printre altele, atacurile teroriste asupra obiectelor civile de pe teritoriul rus, desfășurând misiuni de sabotaj și ucigând jurnaliști", precizează Ministerul rus de Externe într-un comunicat publicat pe site-ul său.
Camera Reprezentanților din SUA a adoptat sâmbătă, cu majoritate de voturi, un proiect de lege care prevede alocarea unei sume de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. După aprobarea de către Camera Reprezentanților, documentul va fi trimis spre examinare Senatului SUA.
"Acțiunile Statelor Unite, ca parte de facto la acest conflict, vor fi respinse necondiționat și decisiv, iar scufundarea tot mai adâncă a Washingtonului în războiul hibrid împotriva Rusiei se va dovedi a fi un fiasco la fel de zgomotos și umilitor pentru Statele Unite cum a fost în Vietnam și Afganistan. În orice caz, încercările febrile de a salva regimul neonazist al lui Zelenski sunt sortite eșecului. Scopurile și obiectivele operațiunii militare speciale vor fi pe deplin atinse", se mai menționează în comunicatul Ministerului rus de Externe.
Totodată, ministerul rus de resort a subliniat că Casa Albă mizează "nu pe o victorie mitică a regimului controlat de Kiev, ci pe faptul că forțele armate ucrainene vor rezista cel puțin până la votul din noiembrie, fără a strica imaginea lui J. Biden".
Fluxul de știri
0