Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Transnistria a primit asigurări de la OSCE cu privire soluționarea pașnică a conflictului

© Photo : Cancelaria de StatVitali Ignatiev
Vitali Ignatiev - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2024
Vitali Ignatiev. Foto de arhivă
Abonare
Tiraspolul afirmă că a primit asigurări din partea OSCE cu privire la metodele pașnice de soluționare a conflictului transnistrean.
CHIȘINĂU, 20 aprilie - Sputnik. Transnistria a primit asigurări din partea OSCE cu privire la faptul că se angajează să aplice exclusiv metode pașnice de negociere în soluționarea conflictului, a declarat, Vitali Ignatiev, într-un interviu pentru RIA Novosti.
El a spus că la o întâlnire recentă între autoritățile de la Tiraspol și președintele în exercițiu al OSCE a fost oferită garanția privind angajamentul organizației față de "metodele exclusiv pașnice de negociere pentru soluționarea problemelor".
Ignatiev a mai spus că acum nu doar Tiraspolul, ci și alți participanți la formatul internațional tradițional se confruntă cu sarcina de a readuce Chișinăul la o activitate normală la masa negocierilor.
"Aceasta este singura modalitate de a asigura un proces transparent și civilizat de reglementare a relațiilor", a subliniat Ignatiev.
Negocierile privind reglementarea transnistreană în formatul 5+2 implică Chișinăul și Tiraspolul în calitate de părți în conflict, Rusia, Ucraina, OSCE în calitate de mediatori, iar Uniunea Europeană și Statele Unite în calitate de observatori. Ultima rundă de negocieri în acest format a avut loc la Bratislava la 9 și 10 octombrie 2019. Ucraina a suspendat activitatea observatorilor militari în cadrul operațiunii de menținere a păcii de pe Nistru.
Fluxul de știri
0