Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un fost premier a declarat că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale

© Sputnik / Rodion ProcaIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2024
Ion Chicu. Foto de arhivă
Abonare
PDCM va decide în iunie asupra candidaturii la alegerile prezidențiale.
CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Fostul premier moldovean Ion Chicu, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), ar putea candida la alegerile prezidențiale.
El a reamintit că PDCM a decis anterior să desemneze candidatul său la funcția de șef al statului.
"În februarie, am convocat Biroul Executiv al partidului și am discutat două opțiuni: fie mergem cu un singur candidat neutru, fie vom fi partidul care își va desemna propriul candidat. Majoritatea membrilor biroului executiv și toți președinții organizațiilor noastre raionale au spus că mergem cu a doua opțiune..... PDCM va avea un candidat la alegerile prezidențiale", a declarat pentru televiziune Chicu.
El a precizat că va cere organizației politice pe care o conduce să îi susțină candidatura. El a precizat că decizia finală va fi luată de Consiliul Politic Național al partidului.
"Cred că vom convoca acest consiliu în iunie pentru a decide nominal candidatul. Voi cere sprijinul consiliului, dar trebuie să vă spun că am competitori. Unii dintre ei nu sunt membri de partid, dar ne-au cerut să le susținem candidaturile pentru alegerile prezidențiale", a declarat Chicu.
Fluxul de știri
0