Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

O reunine a FMI va fi organizată la Chișinău în această vară

© Photo : Banca Națională a MoldoveiGuvernatorul BNM, Anca Dragu în vizită de lucru la FMI
Guvernatorul BNM,  Anca Dragu în vizită de lucru la FMI - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2024
Guvernatorul BNM, Anca Dragu în vizită de lucru la FMI. Foto de arhivă
Abonare
Delegația BNM continuă să participe la reuniunile din cadrul FMI și BM de la Washington unde a discutat cu demnitari de rang înalt ai acestor organizații internaționale.
CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Delegația Băncii Naționale a Moldovei (BNM), condusă de guvernatoarea Anca Dragu, a participat pe 16 aprilie 2024 la o serie de întrevederi strategice în cadrul ședințelor de primăvară ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și Băncii Mondiale (BM). anunță biroul de presă al instituției.
„Oficialii de la Chișinău au avut întrevederi cu reprezentanți de rang înalt ai FMI și Băncii Mondiale: Kenji Okamura, directorul General Adjunct al FMI, Alfred Kammer, directorul Departamentului European, FMI, Paul Hilbers, directorul executiv la FMI pentru Moldova, Eugene Rhuggenaath, directorul executiv al BM pentru Moldova, Antonella Bassani, vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală, dar și alți reprezentanți influenți de la cele doua organizații internaționale”, se menționează în comunicatul instituției.
De asemenea, delegația BNM a lansat invitații pentru participanții la ședința Constituenței FMI și BM care se va desfășura la Chișinău în perioada 10-12 iulie 2024.
Ţările membre ale FMI şi Băncii Mondiale sunt reprezentate de 24 de directori executivi, dintre care cinci sunt numiţi (SUA, Japonia, Germania, Franţa şi Marea Britanie), iar alţi trei reprezintă o singură ţară (Arabia Saudită, Rusia şi China). Restul de şaisprezece sunt aleşi de către grupuri de ţări, numite „constituenţe,” formate din patru până la douăzeci şi patru de membri.
Fluxul de știri
0