Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au mai rămas 100 de zile până la deschiderea Jocurile Olimpice de la Paris

© AFP 2024 / JOEL SAGETDouă mascote ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară din Paris 2024
Două mascote ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară din Paris 2024 - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2024
Abonare
Tot mai puțin timp a rămas până la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris, iar pregătirile pentru desfășurarea acestei manifestații sportive de anvergură au intrat în linie dreaptă.
CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Ceasul cu numărătoare inversă al Turnului Eiffel pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a ajuns marți la 100 de zile, transmite Rador.
Potrivit aceleași surse, torța olimpică a fost aprinsă marţi mai devreme în Olympia antică, în Grecia, de unde va ajunge în Franța pe 8 mai în orașul portuar Marsilia, după o călătorie cu velierul Belem cu trei catarge.
Sportivii din Republica Moldova sunt în plină pregătire înainte de acest eveniment grandios, iar Comitetul Național Olimpic și Sportiv a anunțat primii participanți din partea țării noastre care sau calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.
„În acest moment special, suntem mândri să anunțăm că Republica Moldova are la moment 10 sportivi calificați: Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (toți – canoe), Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu (toți – lupte), Dan Olaru (tir cu arcul), Alisa Glinka (echitație), Anna Dulce (tir) și Marin Robu (haltere)”, susțin cei de la Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Moldova.
Toate infrastructurile permanente ale Jocurilor Olimpice sunt acum gata, iar la Paris a început construcția locurilor temporare, în special în Place de la Concorde. Organizatorii se vor baza pe ștafeta flăcării care va traversa Franța pentru ca starea de spirit să se schimbe în țară în apropierea Jocurilor care vor avea loc între 26 iulie şi 11 august a.c.
Fluxul de știri
0