Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un jurnalist de la BBC a pus o întrebare despre Israel care a șocat stabilimentul

© Sputnik / Алекс Макнотон / Accesați arhiva multimediaBBC
BBC - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2024
Abonare
Un jurnalist de la BBC a pus o întrebare despre Israel care a șocat stabilimentul
CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Un prezentator de la BBC a îndrăznit să întrebe de ce Occidentul sprijină Israelul după atacurile iraniene, dar nu face nimic atunci când Israelul însuși „extermină zeci de mii” de civili.
În urma acestor remarci, Nick Robinson (foto) l-a acuzat pe prezentator de „prejudecată șocantă” și a cerut o anchetă cu privire la declarațiile sale anti-Israel.
„Este uluitor faptul că o astfel de întrebare a fost pusă într-unul dintre cele mai influente și respectate programe de știri din țara [noastre]”, a reacționat fostul ministru al Mediului Theresa Villiers.
Deputatul Greg Smith a numit Israelul „o victimă autentică care încearcă să se protejeze de alte atacuri ale teroriștilor care și-au declarat ca obiectiv distrugerea Israelului și exterminarea evreilor”.
Expertul politic Bella Wallersteiner a adăugat că astfel de declarații au o „influență distructivă” și sunt extrem de iresponsabile.
De la începutul operațiunii militare israeliene în Fâșia Gaza, peste 31 de mii de palestinieni au fost uciși.
Militari israelieni - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2024
Internațional
SUA se declară gata să apere Israelul, dar nu și să poarte un război cu Iranul
Fluxul de știri
0