Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reuniunea "Dialogului Strategic" SUA-Moldova va avea loc săptămâna aceasta la Washington

© Sputnik / OsmatescoDrapelul național al SUA și Republicii Moldova
Drapelul național al SUA și Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2024
Drapelul național al SUA și Republicii Moldova. Foto de arhivă
Abonare
Ambasada SUA în Republica Moldova a anunțat că următoarea ședință a "Dialogului Strategic" va avea loc la Washington.
CHIȘINĂU, 16 april- Sputnik. O reuniune în cadrul "Dialogului Strategic" dintre SUA și Republica Moldova va avea loc săptămâna aceasta la Washington, a anunțat Ambasada SUA.
"Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, ambasadorul SUA la Chișinăi, Kent Logsdon și o serie de înalți oficiali americani și moldoveni se vor întâlni la Washington pentru dialogul nostru strategic anual, în timpul căruia vom căuta să realizăm progrese în problemele cheie ale relațiilor dintre SUA și Moldova", se spune în comunicat.
În pregătirea evenimentului, Ministerul moldovean de Externe a organizat la Chișinău cea de-a doua Platformă a Societății Civile din cadrul Dialogului Strategic SUA-Republica Moldova, a precizat ambasada, subliniind că aceasta este "un forum pentru ca ONG-urile să își ofere sfaturile lor sincere cu privire la modul în care putem consolida relația SUA-Republica Moldova în anii următori"
"Lansată anul trecut, Platforma amplifică vocile societății civile și a devenit o parte integrantă a Dialogului nostru strategic", spun cei din cadrul Ambasadei SUA.
Dialogul Strategic Moldova-SUA a fost lansat în 2014, dar trei ani mai târziu, ca urmare a schimbărilor în situația politică din Moldova, a fost întrerupt. Platforma și-a reluat activitatea în 2022. Reuniunea precedentă a avut loc la 15 martie 2023 la Chișinău, cu participarea ministrului moldovean de externe de atunci, Nicolae Popescu, și a prim-adjunctului Secretarului de Stat adjunct al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Derek Hogan.
Fluxul de știri
0