Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlicov discută la Bruxelles despre identificarea investiților în sectorul energetic

© Sputnik / OsmatescoVictor Parlicov
Victor Parlicov - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2024
Victor Parlicov. Foto de arhivă
Abonare
Victor Parlicov a vorbit la un summit de la Bruxelles despre potențialul sistemului energetic al Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 16 apri - Sputnik. Șeful Ministerului moldovean al Energiei, Victor Parlicov, a participat la reuniunea informală a miniștrilor Energiei din UE, care are loc în aceste zile la Bruxelles.
La eveniment au participat miniștrii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum și reprezentanți ai agențiilor relevante din țările partenere ale UE.
În discursul său din cadrul reuniunii la nivel înalt, Parlikov a subliniat importanța creșterii sustenabilității energetice în condițiile existente în regiune. În acest context, ministrul a vorbit despre necesitatea de a căuta noi surse de investiții, care ar permite creșterea potențialului de transport al combustibilului prin coridorul vertical de gaze. În opinia sa, Moldova a reușit să diversifice sursele de aprovizionare cu gaze și să reducă dependența de concernul rus Gazprom.
Parlicov a subliniat, de asemenea, importanța conectării Moldovei la sistemul energetic al UE și la piața energetică europeană.
Fluxul de știri
0