Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC a suspedat inițiativa de introducere a votului prin internet în alegeri

© Sputnik / Mihai Caraus брифинг ЦИК-а 2020
 брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2024
Abonare
Șeful Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, a anunțat suspendarea procesului de introducere a votului prin internet în alegeri.
CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova a suspendat temporar procesul de introducere a votului prin internet în alegeri. Acest lucru a declarat președintele insituției, Angelica Caraman.
Ea a precizat că în această etapă comisia nu poate garanta securitatea acestei metode de vot, astfel că s-a luat decizia de amânare temporară a implementării acesteia.
„Pentru a simplifica procedura de vot, Comisia Electorală Centrală a adoptat conceptul de vot online, dar în această etapă este mai rezonabil să amânăm această metodă, ci să luăm o pauză”, a spus Karaman.
Ea a adăugat că planul strategic al CEC pentru 2020-2023 include sarcina de a dezvolta votul online, dar etapa de achiziție de software nu a fost lansată.
Fluxul de știri
0