Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cetățenii moldoveni vizați de sancțiuni internaționale ar putea fi lipsiți de cetățenie

© Sputnik / Mihai CarausPașaport moldovenesc
Pașaport moldovenesc - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2024
Pașaport moldovenesc. Foto de arhivă
Abonare
Deputații au aprobat un proiect de lege privind posibilitatea privării de cetățenia Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 14 apr - Sputnik. Cetățenii moldoveni prinși în sancțiuni internaționale ar putea fi privați de cetățenie. Proiectul de lege în cauză a fost aprobat de Parlament în prima lectură.
Amendamentele la legea privind aplicarea sancțiunilor internaționale au fost susținute de 52 de deputați din partea partidului de guvernământ "Acțiune și Solidaritate" (PAS). Inițiativa legislativă aparține, de asemenea, membrilor acestei formațiuni politice. În opinia acestora, proiectul va asigura aplicarea efectivă și exhaustivă a măsurilor restrictive internaționale.
Documentul conține, în special, definiții care precizează categoriile de persoane care pot fi afectate de sancțiuni.
Totodată, autorii au propus includerea Serviciului Fiscal de Stat și a Agenției Serviciilor de Stat în lista instituțiilor cărora Serviciul de Informații și Securitate (SSI) le va trimite un ordin de aprobare sau de modificare a listei de persoane supuse restricțiilor internaționale.
O altă prevedere a proiectului de lege se referă la acordarea de competențe suplimentare Serviciului de Informații și Securitate ( SIS), cel care, cu ajutorul informațiilor de la Serviciul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, va elabora și va aproba lista persoanelor juridice în privința cărora există informații documentate că acestea sau beneficiarii lor fac obiectul unor sancțiuni internaționale.
Proiectul de lege urmează să fie examinat de Parlament și în a doua lectură.
Fluxul de știri
0