Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile moldovenești au condamnat oficial atacul Iranului asupra Israelului

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2024
Abonare
Autoritățile moldovenești au condamnat oficial atacul Iranului asupra Israelului
CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Autoritățile moldovenești au condamnat oficial atacul Iranului asupra Israelului.
În dimineața zilei de azi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a publicat o declarație a ministrului Mihai Popșoi care se declară solidar cu Israelul.
„Suntem solidari cu Israelul și poporul său, întrucât securitatea regională în întregul Orient Mijlociu este amenințată grav, iar ulterioara escaladare trebuie evitată”, a declarat Popșoi.
Ulterior a fost publicată și poziția Maiei Sandu, care de asemenea a condamnat acțiunile Iranului și a declarat sprijin deplin eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea.
Chișinăul este foarte selectiv în luarea de atitudine față de ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu. Acesta nu a avut nicio notă critică față de atacul Israelului asupra consulatului Iranului din Damasc. De asemenea, miile de morți civili, inclusiv bătrâni, femei și copii cauzate de loviturile Israelului nu s-au învrednicit niciodată de empatie în luarea de poziție oficială de către autoritățile moldovene sub guvernarea PAS.
Serghei Riabkov - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2024
Internațional
Rusia ar putea renunța la moratoriul privind rachetele cu rază intermediară și scurtă
Fluxul de știri
0