Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a avut o convorbire telefonică cu omologul său iranian

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2024
Serghei Lavrov. Foto de arhivă
Abonare
Lavrov a condamnat, în conversația cu ministrul iranian de externe, lovitura israeliană asupra consulatului din Siria
CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-o conversație telefonică cu ministrul iranian de Externe, Hossein Amirabdollahian, a discutat despre lovitura israeliană asupra consulatului iranian din Siria, a condamnat din nou atacul și a menționat că orice atac asupra facilităților diplomatice este inacceptabil, precum și asasinatele politice, a anunțat diplomația rusă.
"Accentul principal a fost pus pe situația din Orientul Mijlociu. Partea rusă și-a reiterat condamnarea fermă a atacului aerian israelian efectuat la 1 aprilie împotriva reprezentanței consulare iraniene din Damasc. S-a subliniat faptul că orice intruziune asupra facilităților diplomatice și consulare, a căror inviolabilitate este garantată de Convențiile de la Viena este categoric inacceptabilă, la fel ca și asasinatele politice", a precizat Ministerul rus de Externe într-o declarație publicată pe site-ul său.
În plus, ministerul de resort a precizat că miniștrii au subliniat atitudinea de "menținere a unui nivel ridicat de coordonare cu privire la problemele de actualitate de pe agenda internațională și regională".
"Interesul ambelor părți pentru creșterea consecventă a cooperării politice și diplomatice, precum și a cooperării comerciale și economice, inclusiv în sectorul transporturilor și logisticii, inclusiv în ceea ce privește traficul de tranzit", a adăugat Ministerul de Externe.
Fluxul de știri
0