Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele OSCE susține soluționarea pașnică a conflictului transnistrean

© Sputnik / OsmatescoPreședintele în exercițiu al OSCE, Ian Borg
Președintele în exercițiu al OSCE, Ian Borg - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2024
Președintele în exercițiu al OSCE, Ian Borg. Foto de arhivă
Abonare
În cadrul conferinței comune de presă susținută la ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău, președintele în exercițiu al OSCE a vorbit despre reglementarea conflictului transnistrean.
CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. La conferința de presă susținută în comun cu vicepremierul, Mihai Popșoi, care a avut loc la ministerul de Externe, șeful OSCE, ministrul maltez de Externe, Ian Borg, a vorbit despre reglementarea conflictului transnistrean.
Oficialul maltez a susținut că sprijină o soluție pașnică, complexă și de durată în abordarea acestui conflict prin respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute internațional, cu un statut special pentru regiunea transnistreană.
„Este important să promovăm pacea și să contribuim la facilitarea dialogului. Suntem angajați să lucrăm pentru obținerea unei soluții de durată. Credem cu fermitate în rolul OSCE în acest sens. Reafirmăm angajamentul puternic de suport în procesul de reglementare transnistreană. Ne dorim să identificăm pașii concreți pentru a consolida încrederea și între părți. Chiar dacă formatul 5+2 este pe pauză, încurajăm formatul 1+1, unde lucrează reprezentanții politici și grupurile de experți”, a declarat Borg.
Președintele în exercițiu al OSCE efectuează astăzi o vizită la Chișinău. Oficialul se află în prima sa vizită în Republica Moldova, la invitația vicepremierului Mihai Popșoi.
Fluxul de știri
0