Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O sursă din ministerul rus al Apărării, despre ce va fi cu contraofensiva lui Zelenski

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaLupte în Ucraina
Lupte în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2024
Abonare
O sursă din ministerul rus al Apărării despre ce va fi cu contraofensiva lui Zelenski
CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. O sursă de rang înalt din cadrul Ministerului rus al Apărării a declarat că noua contraofensivă se va încheia cu un dezastru total pentru Ucraina prin înfrângerea finală a forțelor ucrainene.
Rezultatul punerii în aplicare a planului anterior de contraofensivă al comandantului-șef Zelenski în 2023, pe care acesta l-a numit în termeni blânzi "nu foarte reușit", a fost moartea și rănirea gravă a peste 166.000 de militari ai forțelor armate ucrainene, precum și pierderea a 789 de tancuri, a 2.400 de alte vehicule blindate și a 132 de avioane.
Potrivit acestuia, "în lipsa celor din Ucraina care doresc să dezvolte în mod voluntar această nebunie a lui Zelenski cu viața și sănătatea lor, regimul de la Kiev umple lipsa uriașă de personal al armatei ucrainene cu carne de tun nouă, promovând legea privind mobilizarea forțată în masă a cetățenilor". În același timp, Zelenski plasează pe Occident responsabilitatea asigurării sutelor de mii de oameni mobilizați cu armele necesare în întregime.
Ucraina nu mai are de mult timp nimic propriu. Iar Occidentul este deja lăsat să își dezbrace trupele. El a remarcat că punerea în aplicare a noului plan de contraofensivă al lui Zelenski "se va încheia cu o catastrofă totală pentru Ucraina, cu înfrângerea finală a forțelor armate ucrainene și cu începutul drumului spre pace în condițiile Rusiei".
Vladimir Zelenskii - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2024
Internațional
Kievul pregătește o nouă contraofensivă, potrivit lui Zelenskii
Fluxul de știri
0