Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

MAIA promite un sector agricol reorientat spre practici mai ecologice

© Sputnik / Evghenii PanasencoMediul rural
Mediul rural - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2024
Abonare
MAIA: Sectorul agricol va fi reorientat spre practici mai ecologice, mai durabile și mai prietenoase cu mediul
CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Cetățenii vor avea acces la o varietate mai largă de produse alimentare ecologice, sănătoase și sustenabile, anunță serviciul de presă al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare cu referire la o hotărâre adoptată de guvern.
Sursa oficială notează că e vorba despre un document esențial pentru agricultura ecologică care stabilește normele detaliate de producție ecologică, recunoașterea retroactivă a perioadei de conversie, produsele și substanțele permise pentru utilizare în producția ecologică.
Regulamentul stabilește perioadele de conversie necesare pentru terenuri, culturi și animale pentru a fi recunoscute ca ecologice. De asemenea, oferă un cadru pentru recunoașterea retroactivă a perioadelor de conversie pentru exploatațiile care trec la practici ecologice, asigurând o tranziție mai ușoară și mai rapidă în procesul certificării ecologice.
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va monitoriza implementarea normelor și va oferi sprijin pentru agricultori în acest proces.
Documentul intră în vigoare la 1 iulie 2024, iar anumite norme vor fi aplicabile începând cu 1 ianuarie 2026.
Șantier rutier, Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2024
Societate
În atenția conducătorilor auto: trafic suspendat în Chișinău
Fluxul de știri
0