Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia a devenit prima țară care a adoptat sancțiuni împotriva Israelului

© AP Photo / Hatem AliCatastrofă umanitară în Gaza
Catastrofă umanitară în Gaza - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2024
Catastrofă umanitară în Gaza
Abonare
Turcia a devenit prima țară care a adoptat sancțiuni împotriva Israelului
CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. După ce Turcia a devenit prima țară care a adoptat sancțiuni față de Israel, ministrul turc al Comerțului Omer a subliniat că s-a ajuns la această decizie din cauza refuzului Israelului de a răspunde la tentativele Turciei de a furniza ajutor umanitar oamenilor din Gaza.
„Refuzul Israelului de a răspunde încercărilor Turciei de a oferi ajutor umanitar celor din Gaza a ajuns la capătul răbdării noastre. Recent a fost împiedicată o încercare a noastră de a furniza pe calea aerului prin Iordania. Am restricționat temporar exporturile din țara noastră către Israel, în special de mărfuri importante, pentru a atrage atenția internațională. Au fost identificate 54 de grupe de mărfuri, al căror export va fi limitat. Printre acestea se numără combustibilul de aviație, uleiurile de motor și minerale, cimentul și diverse mașini-unelte”, a spus demnitarul turc.
Datele oficiale arată că peste 31 de mii de palestinieni au murit de la începutul operațiunii militare a Israelului în Fâșia Gaza.
Potrivit ministerului palestinian al Sănătății, de la începutul operațiunii militare au mai fost răniți peste 72, 6 mii de oameni.
Copii din Gaza răniți de bombardamentele armatei Israelului - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2024
Internațional
Bilanț terifiant în Fâșia Gaza - peste 31 de mii de morți
Fluxul de știri
0