Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Piețele de capital din România și Moldova în vizorul guvernatorului BNM

© Photo : Banca Națională a MoldoveiAnca Dragu se află în vizită de lucru la București
Anca Dragu se află în vizită de lucru la București - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2024
Abonare
Anca Dragu efectuează o vizită de lucru la București unde va avea discuții cu reprezentanți ai autorităților responsabile de reglementarea pieței de capital din România
CHIȘINĂU, 9 apr - Sputnik. Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, efectuează o vizită de lucru la București, unde va purta discuții cu reprezentanții Bursei de Valori București (BVB), Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și Băncii Naționale a României (BNR), anunță un comunicat al BNM.
Scopul vizitei este promovarea interconectării piețelor de capital din Republica Moldova și România și aprofundarea mecanismelor de supraveghere, precum și a instrumentelor de intervenție.
Astăzi, șefa BNM va avea discuții cu reprezentanții Bursei de Valori București și ai Autorității de Supraveghere Financiară unde vor fi abordate subiecte ce ține de interacțiunea dintre operatorii de piață și autoritatea de supraveghere, rolul depozitarului central, respectiv supravegherea operațiunilor cu acțiuni, raportările către autoritatea de supraveghere și măsurile de intervenție ale acesteia.
„Pe 10 aprilie, Anca Dragu va purta discuții cu reprezentanții Băncii Naționale de la București. Acestea se vor axa pe supravegherea transparenței, modele de aprobare prealabilă a deținerilor și, la fel, mecanismele de supraveghere și măsurile de intervenție aplicate de banca centrală”, se mai menționează în comunicat.
Din delegația Băncii Naționale a Moldovei mai fac parte viceguvernatorii Constantin Șchendra și Tatiana Ivanicichina, consilierul Alexandru Savva și șefi de subdiviziuni ale BNM.
Reamintim, ideea interconectării piețelor de capital din Republica Moldova și România a fost abordată recent și la Forumul „Moldova-România: capital Bridges” întrunit la București cu participarea oficialilor de rang înalt din cele două state și a guvernatoarei BNM, Anca Dragu.
Fluxul de știri
0