Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputatul Vasile Bolea a depus o plângere împotriva Partidului Acțiune și Solidaritate

Vasile Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2024
Vasile Bolea. Foto de arhivă
Abonare
Deputatul a declarat că reprezentanții PAS au comis un act ilegal prin campania electorală.
CHIȘINĂU, 9 aprilie - Sputnik. Deputatul Vasile Bolea a depus o plângere la CEC împotriva acțiunilor Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare, reprezentanții căruia au organizat în acest weekend "o acțiune politică de promovare a referendumului privind integrarea europeană, care încă nu a fost programat oficial".
"Astfel, ei au comis un act ilegal, deoarece Codul electoral nu permite angajarea în acțiuni politice de PR în afara perioadei electorale", a declarat Bolea. El a atras atenția asupra faptului că reprezentanții PAS au distribuit un ziar cu un tiraj de aproximativ 350.000 de exemplare.
El a atras atenția asupra faptului că reprezentanții PAS au distribuit un ziar cu un tiraj de aproximativ 350.000 de exemplare.
" În acest ziar se vorbește oamenilor despre referendum, a cărui dată și alte detalii nu au fost încă anunțate oficial ..... Ziarul face apel la participarea la referendum, care nu a fost încă anunțat în mod oficial. Aceasta este o încălcare a legislației electorale", a declarat deputatul.
Fluxul de știri
0