Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Consiliul de Securitate a propus cererea de aderare Palestinei la ONU unui comitet special

© AP Photo / Mary AltafferConsiliul de Securtitate al ONU
Consiliul de Securtitate al ONU - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2024
Consiliul de Securtitate al ONU. Foto de arhivă
Abonare
Reprezentantul permanent al Maltei: Consiliul de Securitate va trimite cererea Palestinei de aderare la ONU la un comitet special
CHIȘINĂU, 9 apr - Sputnik. Consiliul de Securitate al ONU va trimite cererea Palestinei de aderare la ONU la Comitetul pentru admiterea de noi membri, a declarat, ieri, reporterilor reprezentantul permanent al Maltei la ONU, Vanessa Frezier, care prezidează Consiliul.
"Consiliul s-a reunit pentru a discuta despre cererea Palestinei de redeschidere a discuțiilor privind cererea lor (de aderare la ONU - n.r.). Iar Consiliul a fost de acord să organizeze o ședință publică astăzi, la ora 12.00 (19.00, ora Moscovei), pentru a trimite în mod oficial scrisoarea Palestinei la Comitetul pentru admiterea de noi membri", a declarat Fresier.
Comitetul va discuta "ceea ce conține scrisoarea - în cursul lunii aprilie", a precizat ea.
"Suntem cu toții conștienți de faptul că orice membru poate decide în orice moment să prezinte o rezoluție de aderare pentru a fi supusă la vot", a adăugat ea.
Fluxul de știri
0