Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cancelarul austriac a recunoscut că multe țări nu susțin Occidentul în privința Ucrainei

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaKarl Nehammer
Karl Nehammer - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2024
Karl Nehammer. Foto de arhivă
Abonare
Nehammer: Multe țări de pe glob nu împărtășesc poziția Occidentului în privința Ucrainei
CHIȘINĂU, 9 apr - Sputnik. Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că multe țări ale lumii nu împărtășesc poziția Occidentului în problema ucraineană, poziție pe care țările occidentale au elaborat-o într-un mod izolat.
"Din 2022 noi am elaborat răspunsul nostru la agresiunea rusă în mod izolat, ca într-un vas închis al Occidentului. Am ajuns rapid la un acord cu privire la modul în care Ucraina ar trebui să fie sprijinită și cum să punem capăt războiului. Dar cea mai mare parte a lumii, mă gândesc în primul rând la țările BRICS, nu împărtășește propria noastră analiză și nu înțelege poziția noastră. Aceasta este o problemă", a declarat el într-un interviu pentru Grand Continent.
În plus, Nehammer susține că Europa ar trebui să facă tot posibilul pentru a se asigura că India, China sau Brazilia împărtășesc poziția Occidentului, grație căreia puterile "non-occidentale" ar reveni la masa negocierilor.
"Mai este încă un drum lung de parcurs, dar sunt convins că soluția la conflict se află acolo", a adăugat el.
Anterior, Nehammer a declarat, într-un interviu acordat publicației Figaro, că este necesar un dialog între Kiev și Moscova, întrucât o soluționare pașnică fără participarea Rusiei este imposibilă.
Moscova și-a exprimat în repetate rânduri disponibilitatea pentru negocieri, însă Kievul a interzis prin lege aceste negocieri. Occidentul face apel la Rusia pentru negocieri, pentru care Moscova și-a arătat disponibilitatea, dar, în același timp, Occidentul ignoră refuzurile constante ale Kievului de a se angaja în dialog. După cum a remarcat președintele Vladimir Putin, dacă Ucraina dorește un proces de negociere, acest decret ar trebui anulat.
Fluxul de știri
0