Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șeful AIEA anunță despre un atac cu drone asupra centralei nucleare din Zaporojie

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Accesați arhiva multimediaRafael Grossi
Rafael Grossi - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2024
Rafael Grossi. Foto de arhivă
Abonare
Agenția Internațională pentru Energie Atomică a condamnat atacul cu drone asupra centralei nucleare din Zaporojie.
CHIȘINĂU, 8 aprilie - Sputnik. Inspectorii Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) au înregistrat cel puțin trei lovituri directe asupra structurii de izolare a reactorului centralei nucleare Zaporojie pentru prima dată din 2022.
Potrivit directorului general al organizației, Rafael Grossi, acest lucru ar putea afecta integritatea sistemului de protecție de la această centrală.
"Pentru prima dată din noiembrie 2022 după ce am prezentat cele cinci principii de bază pentru evitarea unui accident nuclear grav cu consecințe radiologice, misiunea AIEA a confirmat cel puțin trei lovituri directe asupra structurii de izolare a reactorului principal al centralei nucleare de la Zaporojie. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple", a scris Grossi.
Duminică, serviciul de presă al centralei a raportat un atac cu drone asupra cupolei unității a 6-a, potrivit RIA Novosti. Nu au fost înregistrate daune critice. Cu puțin timp înainte, s-a raportat despre existența unor aterizări de drone în zona cantinei, precum și în zona portului de marfă.
Fluxul de știri
0