Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Energiei este într-o vizită de lucru în SUA

© Sputnik / OsmatescoVictor Parlicov
Victor Parlicov - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2024
Victor Parlicov. Foto de arhivă
Abonare
Ministerul Energiei anunță că șeful instituției se află într-o vizită de lucru la Washington
CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, în perioada 8 - 11 aprilie 2024, se va afla într-o vizită de lucru la Washington D.C, unde va avea întâlniri cu oficiali din administrația americană și reprezentanți ai industriei energetice, anunță un comunicat al instituției.
Această vizită reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii și în promovarea agendei de reformă în domeniul energetic al Republicii Moldova.
„Ministrul Energiei se va întâlni cu secretara pentru Energie, Jennifer M. Granholm, secretari adjuncți ai Departamentului de Stat, administratorul adjunct al USAID, conducerea US International Development Finance Corporation și National Safety Council, dar cu reprezentanți ai Camerei Reprezentanților și Senatului”, anunță comunicatul.
Parlicov va avea discuțiii cu membri ai Oil and National Security Caucus în ce privește aspecte ale securității energetice și va participa la o masă rotundă organizată de Consiliul Atlantic.
„În cadrul vizitei sale, ministrul Parlicov se va întâlnit cu Tim Stewart, președintele Asociației Petrolului și Gazului, precum și cu reprezentanți ai companiilor de gaz natural lichefiat. De asemenea, va purta discuții cu conducerea organizației Nuclear Energy Institute și cu companiile membre, precum Holtec și NuScale, companie care s-a angajat să construiască reactoare nucleare modulare în România”, se mai menționează în comunicatul publicat astăzi.
Fluxul de știri
0