Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Militarii moldoveni participă la exercițiul militar multinațional din România

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaМолдавские и румынские военные проводят совместные тренинги в Румынии
Молдавские и румынские военные проводят совместные тренинги в Румынии - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2024
Abonare
Militari ai Armatei Naționale participă la un exerciţiu militar multinaţional care se desfăşoară în zona costieră din Marea Neagră și în Delta Dunării.
CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Un pluton de militari moldoveni se antrenează, în perioada 8-12 aprilie curent, la exercițiul multinațional „Sea Shield 2024” desfășurat în România, anunță un comunicat al Ministerului Apărării.
Potrivit comunicatului, militarii Armatei Naționale se vor instrui în teren și vor executa doar trageri de luptă alături de militarii români la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Babadag”.
„Scopul exercițiului este creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii din diferite state și dezvoltarea capabilităţilor pentru executarea misiunilor”, se menționează în comunicat.
Exercițiul multinațional „Sea Shield 24” este cel mai complex eveniment condus de Forțele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”.
La antrenamente, participă circa 2100 de militari din Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și Statele Unite ale Americii.
„Militarii moldoveni participă la exercițiul menționat în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul curent și Planul de activități externe al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2024”, se conchide în comunicat.
Fluxul de știri
0