Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Israelul a anunțat încheierea operațiunii la sol în Fâșia Gaza

© AP Photo / Ohad ZwigenbergSoldați israelieni în Gaza
Soldați israelieni în Gaza - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2024
Soldați israelieni în Gaza
Abonare
Kan: armata israeliană, odată cu retragerea Diviziei 98, a finalizat operațiunea de anvergură la sol în Gaza
CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Forțele armate ale Israelului au retras Divizia 98 din Fâșia Gaza, care a desfășurat operațiuni în Khan Yunis în ultimele luni, marcând sfârșitul fazei de manevre de anvergură la sol în enclavă, la exact șase luni după ce mișcarea palestiniană radicală Hamas a atacat Israelul, a anunțat duminică postul de radio de stat Kan.
Postul de radio notează că Divizia 162 din nord și Brigada Nahal, care controlează coridorul de securitate care împarte Fâșia Gaza la mijloc în două părți și împiedică întoarcerea rezidenților săi din regiunile sudice către nord, au rămas în Palestina.
Potrivit postului de radio, armata israeliană consideră că, în stadiul actual al ostilităților, cea mai eficientă metodă de combatere a Hamasului și a infrastructurii sale sunt raidurile țintite, care sunt efectuate pe baza unor informații exacte de informații. Astfel, dacă este necesar, numărul necesar de personal militar va putea intra în orice moment într-o anumită zonă pentru a efectua o operațiune.
Copii din Gaza răniți de bombardamentele armatei Israelului - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2024
Internațional
Bilanț terifiant în Fâșia Gaza - peste 31 de mii de morți
Fluxul de știri
0