Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vrei să mergi la Veneția? Deja vei avea nevoie de o programare

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaVeneția
Veneția - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2024
Abonare
Vrei să mergi la Veneția? Deja vei avea nevoie de o programare
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Pentru a putea vizita Veneția va fi nevoie de programare online și procurarea biletelor în avans.
Totodată, va fi limitat numărul de vizitatori – până la 40 de mii. Prin această decizie, autoritățile își doresc să gestioneze fluxul de turiști în timpul vacanțelor de primăvară şi al unora dintre weekendurile de vară, când numărul vizitatorilor atinge cel mai ridicate niveluri.
Mai mult, din 25 aprilie, Veneţia va introduce și o taxă zilnică de 5 euro pentru turiști. Acești vor trebui să prezinte un cod QR, pe baza căruia vor avea acces în oraș.
Rezidenţii şi persoanele care s-au născut în Veneţia, precum şi elevii, muncitorii şi proprietarii de imobile în oraş vor fi exceptaţi de la plată şi de la obligativitatea de a-şi face o rezervare, a precizat consilierul local Michele Zuin, oficialul responsabil de buget și economie al orașului. ‼️Cei care nu vor respecta noile dispoziții ar putea primi amenzi cuprinse între 50 şi 310 euro.
Piața San Marcon din Veneția inundată - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2019
Societate
Veneția: Cele mai mari inundații din ultima jumătate de secol - Galerie foto
Fluxul de știri
0