Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Secretarul general adjunct al Consiliului Europei vine la Chișinău

© Sputnik / Dominique Boutin / Accesați arhiva multimediaГлавное здание Совета Европы в Страсбурге, где проходят заседания Парламентской ассамблеи Совета Европы (ПАСЕ)
Главное здание Совета Европы в Страсбурге, где проходят заседания Парламентской ассамблеи Совета Европы (ПАСЕ) - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2024
Abonare
În perioada 8-9 aprilie la Chișinău se va afla în vizită de lucru secretarul general adjunct al Consiliului Europei
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Bjørn Berge, secretarul general adjunct al Consiliului Europei, în perioada 8 - 9 aprilie curent, va efectua o vizită în Republica Moldova, informează MOLDPRES.
Agenda de lucru a oficialului european va include întâlniri cu demnitari de nivel înalt, în cadrul cărora vor fi abordate subiecte privind îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru deținuți, dar și aspecte ce vizează egalitatea de gen și violența împotriva femeilor.
„Oficialul are programate întâlniri cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Vladimir Cuc.”, anunță Oficiul Consiliului Europei la Chișinău.
Pe 8 aprilie, secretarul general adjunct va ține o prelegere publică la Universitatea de Stat din Moldova și va face un schimb de opinii cu studenții privind egalitatea de gen și impactul Convenției de la Istanbul.
„De asemenea, Bjorn Berge se va întâlni cu președinta CCA, Liliana Vițu, pentru a aprofunda cooperarea dintre Republica Moldova și Consiliul Europei în domeniul audiovizualului”, mai anunță Oficiul Consiliului Europei la Chișinău.
O altă vizită este programată, pe 9 aprilie curent, la Penitenciarul Pruncul unde Berge va participa, împreună cu ministrul Justiție, la ceremonia de predare-primire a unui lot de echipamente, dispozitive și mobilier medical, procurat în cadrul proiectului „Consolidarea reformei sistemului penitenciar și de probațiune, asigurarea asistenței medicale și tratamentul pacienților în instituțiile de tip închis din Republica Moldova".
Fluxul de știri
0