Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Recensământul și propaganda eurointegraționistă a lui Recean

© Sputnik / Rodion ProcaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2024
Abonare
Prim-ministrul Dorin Recean a declarat că „datele obținute în urma recensământului ne vor ajuta să construim inteligent Europa la noi acasă”
CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. În cadrul evenimentului de lansare a Recensământului Populației și Locuințelor „Deschidem ușa pentru Recensământ: Comunitate, Transparență, Participare”, prim-ministrul Dorin Recean a îndemnat toți cetățenii să participe la acest exercițiu național, care va avea loc în perioada 8 aprilie - 7 iulie.
Șeful Executivului a menționat că datele colectate în cadrul recensământului sunt necesare pentru implementarea proiectelor de dezvoltare socială și de infrastructură.
„Informațiile colectate ne vor ajuta să proiectăm mai bine infrastructura, să modernizăm educația, să îmbunătățim serviciile sociale și de sănătate, precum și să asigurăm o planificare mai eficientă a vieții noastre cotidiene. Guvernul construiește tot mai mult, iar datele obținute în urma recensământului ne vor ajuta să construim inteligent Europa la noi acasă”, a spus Recean, citat de serviciul de presă al Guvernului.
Recensământul are loc o dată la 10 ani. În acest an, recenzorii vor introduce datele electronic, folosindu-se de o tabletă. Conform Legii privind recensământul populației și locuințelor, participarea la recensământ este obligatorie.
Militari moldoveni şi americani - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2024
Internațional
Asia Time: Occidentul ar putea folosi Moldova drept cap de pod în războiul ucrainean
Fluxul de știri
0