Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul Renaștere a făcut o totalizare a vizitei de lucru la Moscova

© Sputnik / OsmatescoPartidul Renaștere a organizat o conferință de presă privind rezultatele vizitei delegației sale la Moscova.
Partidul Renaștere a organizat o conferință de presă privind rezultatele vizitei delegației sale la Moscova. - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2024
Partidul Renaștere a organizat o conferință de presă privind rezultatele vizitei delegației sale la Moscova.. Foto de arhivă
Abonare
Partidul Renaștere a organizat o conferință de presă privind rezultatele vizitei delegației sale la Moscova.
CHIȘINĂU, 5 aprilie - Sputnik. Membrii Partidului Renaștere au făcut un rezumat al rezultatelor vizitei delegației lor la Moscova în cadrul unei conferințe de presă organizate vineri.
Săptămâna trecută, reprezentanții formațiunii politice au avut o serie de întrevederi, în special cu Leonid Sluțki, președintele Comisiei Dumei pentru afaceri internaționale și liderul partidului LDPR, Alexei Pușkov, șeful Comisiei pentru politica informațională și relații cu mass-media a Consiliului Federației Ruse și Serghei Dankvert, șeful Rosselhoznadzor. De asemenea, delegația a participat la Forumul economic internațional al statelor membre ale CSI.
În cadrul unei conferințe de presă, liderul formațiunii Renaștere, Natalia Parasca, a declarat că o confruntare cu Rusia nu corespunde intereselor naționale ale Moldovei și este dezastruoasă pentru țară.
"Rusia este partenerul nostru natural, cu care avem interesul să dezvoltăm un parteneriat economic, să construim o cooperare în domeniul educației, științei, culturii. Iar această poziție este împărtășită de majoritatea cetățenilor moldoveni", a spus ea.
Potrivit deputatului Alexandru Nesterovski, mărfurile producătorilor agricoli moldoveni se bucură de amintiri și sunt apreciate în țările CSI și în Rusia, de aceea este extrem de important pentru Moldova să păstreze și această piață.
"Din păcate, guvernul PAS se laudă în prezent că cifra de afaceri din comerțul nostru cu Rusia a scăzut. Și cui îi este mai bine? Rezultă că guvernul în loc să acționeze în folosul poporului nostru, în folosul producătorilor agricoli, acționează din motive politice necunoscute. În loc să pună interesele Moldovei pe primul loc, guvernul nostru acționează la ordinele altor țări", a declarat Nesterovski.
El a vorbit, de asemenea, despre o întâlnire cu șeful Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert, cu care a fost discutată posibilitatea deschiderii unui "coridor verde" pentru mărfurile produse în Moldova.
"Vom face tot posibilul ca, în pofida obstacolelor pe care PAS le pune producătorilor noștri agricoli, cetățenilor noștri, să putem coopera cu Rusia și cu țările CSI, să ne putem livra mărfurile acolo", a spus Nesterovski.
Deputatul Alexander Suhodolski a numit călătoria delegației Renaștere "un pas important în actualul interval istoric".
"Cu toții înțelegem ce se întâmplă în spațiul politic al țării noastre. Este vorba de distrugerea legăturilor istorice cu țările CSI, cu Federația Rusă, care este în detrimentul și care afectează negativ fiecare cetățean al Republicii Moldova, indiferent dacă cineva dintre autoritățile noastre încearcă să demonstreze contrariul.... Distrugerea legăturilor noastre comerciale și economice strânse cu țările CSI, cu Rusia, deopotrivă provoacă o imensă nemulțumire în societate", a declarat deputatul.
El a spus că la Moscova sunt gata de a restabili relațiile cu Republica Moldova, ei disting în mod clar puterea și poporul moldovenesc.
"Pentru că retorica antirusească promovată de autoritățile noastre nu este valabilă pentru toți cetățenii țării noastre. Și acest lucru este bine înțeles de partenerii noștri estici..... Moldova, poporul moldovean rămâne un partener de încredere pentru țările CSI, pentru Federația Rusă, un prieten de încredere în toate acele obiective și sarcini care sunt utile pentru societatea noastră", a declarat deputatul.
Deputatul Irina Lozovan a calificat principalul rezultat al întrevederilor organizate de delegația partidului "Renaștere" la Moscova ca fiind disponibilitatea Rusiei și a țărilor CSI pentru dialog și cooperare cu Moldova.
"Economia noastră este pe deplin orientată spre piețele din Rusia și CSI. Nu putem reuși să ne dezvoltăm economia în alt mod", a spus deputatul.
În opinia sa, autoritățile din Moldova trebuie să conștientizeze că ruperea relațiilor cu Rusia și țările CSI va duce la o adevărată catastrofă în economie și în sfera socială.
"Acest lucru va fi în defavoarea poporului nostru. De aceea, îndemn PAS și Maia Sandu să fie atenți la acest lucru și să poarte un dialog normal cu Rusia și CSI", a spus Lozovan.
Fluxul de știri
0