Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ministrul Alaiba: 75% din serviciile publice oferite antreprenorilor vor fi digitalizate

© Sputnik / OsmatescoDumitru Alaiba
Dumitru Alaiba - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2024
Dumitru Alaiba. Foto de arhivă
Abonare
Dumitru Alaiba a vorbit despre procesul de digitalizare a serviciilor publice pentru antreprenori din Moldova.
CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării își propune ca până la sfârșitul anului 2024 să digitalizeze 75% din serviciile publice pentru antreprenori. Acest lucru a fost declarat de șeful ministerului, vicepremierul Dumitru Alaiba.
"Birocrația costă foarte scump fiecare antreprenor și asta este ce aici vrem să rezolvăm în primul rând, dar și elementul de corupție, eliminând totalmente interacțiunea dintre birocrat și antreprenor.", a declarat ministrul într-un interviu acordat unui portal de știri din România.
Potrivit acestuia, în luna iunie a anului trecut, doar 38% din serviciile de stat pentru antreprenori erau disponibile online, în timp ce în prezent această cifră a ajuns la 54%.
Ministrul a vorbit și despre un proiect de creare a unei aplicații care să conțină "tot ce are nevoie un cetățean atunci când interacționează cu statul".
"Vorbim de acte de identitate electronice – permis de conducere, buletin, în telefonul fiecăruia dintre noi. Vorbim de plăți – amenzi sau taxe care se pot plăti în două clicuri, cu un card conectat la aplicație. Vorbim de servicii publice, informații despre fiecare noi tot felul de extrase, caziere judiciare și așa mai departe.", a spus vicepremierul.
El susține că aplicația ar putea fi lansată în câteva luni.
Fluxul de știri
0