Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul Energiei este gata să rezolve în instanță problema datoriilor către Gazprom

© Sputnik / OsmatescoВиктор Парликов
Виктор Парликов - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2024
Abonare
Parlicov a declarat că rezultatele auditului datoriei Moldovagaz este un document oficial pentru Ministerul Energiei.
CHIȘINĂU, 5 aprilie - Sputnik. Ministrul moldovean al Energiei, Victor Parlicov, a declarat că chestiunea cu auditul datoriei SA "Moldovagaz" față de "Gazprom" rămâne nerezolvată.
"Pentru noi, auditul este un document oficial. El formează poziția noastră, pe care o vom apăra. Inclusiv în cazul în care Gazprom va încerca să colecteze aceste datorii prin instanță, arbitraj", a declarat Parlicov într-un interviu.
Întrebat dacă reprezentanții Republicii Moldova sunt pregătiți să acționeze în instanța de arbitraj de la Moscova, așa cum este stipulat în contractul dintre Moldovagaz și Gazprom, el a răspuns:
"Dacă există întrebări - suntem gata să le luăm în considerare, inclusiv în orice instanță".
El a confirmat că rezultatele auditului au fost înmânate către Gazprom și acestea au fost prezentate membrilor din Consiliul de Observatori al Moldovagaz, în care reprezentanții Gazprom au majoritatea.
"De atunci au avut loc ședințe ale Consiliului de Observatori. A fost luată în considerare problema auditului efectuat, dar rezultatele acestuia nu au fost aprobate. Propunerea noastră de a achita datoria Moldovagaz față de Gazprom nici măcar nu a fost pe ordinea de zi. N-au existat nici contrapropuneri din partea reprezentanților Gazprom. Lucrările sunt în curs de desfășurare, discutăm alte probleme. Există un audit, acesta formează poziția noastră. Ambele părți au luat act de rezultate și merg mai departe", a declarat ministrul.
Fluxul de știri
0