Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cooperarea militară dintre Moldova și Letonia a fost discutată la Riga

© Photo : Ministerul ApărăriiColaborarea moldo-letonă, discutată la Riga de ministrul Anatolie Nosatîi și omologul său, Andris Sprūds
Colaborarea moldo-letonă, discutată la Riga de ministrul Anatolie Nosatîi și omologul său, Andris Sprūds - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2024
Colaborarea moldo-letonă, discutată la Riga de ministrul Anatolie Nosatîi și omologul său, Andris Sprūds. Foto de arhivă
Abonare
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a efectuat o vizită oficială la Riga
CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a efectuat o vizită oficială la Riga, la invitația omologului său leton, Andris Sprūds, transmite Ministerul Apărării de la Chișinău.
În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre cooperarea bilaterală pe domeniul militar și perspectivele dezvoltării acesteia, precum și sprijinul acordat Armatei Naționale în sensul implementării reformei militare și consolidării capacităților de apărare ale țării noastre, comunică MOLDPRES.
Șeful de la Apărare a mulțumit părții letone pentru asistența în cadrul proiectelor Uniunii Europene pentru Republica Moldova, prin intermediul Instrumentului European pentru Pace, precum și Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare.
Un alt subiect pus în discuție a vizat misiunile de menținere a păcii din Kosovo și Liban la care participă militarii moldoveni, „precum și obiectivul Republicii Moldova de a-și spori contribuția la pacea și securitatea internațională”.
Totodată, cei doi miniștri au făcut un schimb de opinii cu privire la situația de securitate regională.
Ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, s-a aflat într-o vizită oficială la Riga în perioada 3-4 aprilie.
Fluxul de știri
0