Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serebrian: Negocierile Chișinăului cu Tiraspolul au ajuns în impas

© Sputnik / OsmatescoOleg Serebrian
Oleg Serebrian - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2024
Oleg Serebrian. Foto de arhivă
Abonare
Vicepremierul moldovean pentru reintegrare a declarat că procesul de negociere cu regiunea transnistreană se află într-un impas.
CHIȘINĂU, 4 aprilie - Sputnik. Negocierile dintre Chișinău și Tiraspol în formatul 1+1 sunt practic inexistente în prezent, a declarat vicepremierul moldovean pentru reintegrare, Oleg Serebrian.
"Dacă în 2022 au avut loc mai multe întâlniri, deși dificile, problematice, dar s-a făcut ceva, s-a obținut ceva, atunci în acest an, sub pretextul presiunii economice din partea Chișinăului, mă refer în primul rând la noul Cod Vamal, la problemele legate de echipamentul radiologic, sau la produsele farmaceutice, care este imputată periodic de Tiraspol, am ajuns într-un impas", a declarat Serebrian în cadrul unui interviu.
Potrivit lui, ședința din 16 ianuarie nu a dat niciun rezultat, iar activitatea altor grupuri de lucru este, de asemenea, neproductivă.
Fluxul de știri
0