Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful Serviciului Vamal și-a anunțat demisia

© Sputnik / OsmatescoIgor Talmazan
Igor Talmazan - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2024
Igor Talmazan. Foto de arhivă
Abonare
Un comunicat al Serviciului Vamal anunță că directorul instituției și-a anunțat demisia din funcție
CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Igor Talmazan, directorul Serviciului Vamal al RM, și anunțat demisia din această funcție, potrivit unui comunicat al insituției.
Talmazan și-a dat demisia în urma scandalosului caz de luare de mită de către vameșii de la Aeroportul Chișinău.
În mesajul făcut public de Serviciului Vamal în care se anunță că directorul acestuia, Igor Talmazan, și-a anunțat demisia, se lasă să se înțeleagă că acest gest ține de domeniul integrității instituționale și eticii profesionale ale angajaților acestui serviciu, și, în anume, de faptul că vameșii iau mită de la cetățeni.
“Ultimul caz, în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție, arată că mai este nevoie de multe eforturi”, se arată în mesaj.
După care adaugă:
“În calitate de conducător, sunt responsabil de buna administrare a Serviciului Vamal și îmi asum atât reușitele, dar mai ales eșecurile din perioada în care am condus Serviciul Vamal și consider că, în calitate de conducător al instituției, este necesar să-mi depun în semn de onoare demisia și să mă retrag din funcția de director al Serviciului Vamal”.
Igor Talmazan a deținut funcția de director al Serviciului Vamal în perioada septembrie 2021 - noiembrie 2022, fiind numit din nou în funcție la data de 20 februarie 2023.
Fluxul de știri
0