Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul belgian declară că inițierea procesului de aderare la UE ar putea începe în vară

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaPreședinta Maia Sandu și premierul belgian, Alexander De Croo
Președinta Maia Sandu și premierul belgian, Alexander De Croo - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2024
Președinta Maia Sandu și premierul belgian, Alexander De Croo. Foto de arhivă
Abonare
Alexander De Croo și Maia Sandu au participat la o întâlnire cu tinerii unde a discutat despre viitorul țării noastre în cadrul Uniunii Europene.
CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo a fost făcută o declarație în care anunță până la 1 iulie curent ar putea fi finlizat cadrul de negociere pentru aderarea țării noastre la Uniunea Uropeană.
El a făcut acest anunț la o întâlnire cu tineri din mai multe licee din capitală unde a discutat despre viitorul Republicii Moldova în UE, fiind împreună cu șefa statului, Maia Sandu.
Premierul Belgiei a subliniat că procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană este unul de durată.
„Acest proces necesită un efort extraordinar. În ultimii ani a fost realizată o muncă foarte mare, chiar dacă circumstanțele au fost dificile. Totuși, deși e nevoie de efort, aderarea la Uniunea Europeană este un lucru realizabil”, a precizat Alexander de Croo.
La rândul său, președintele Maia Sandu a specificat că Belgia, una dintre cele șase țări fondatoare ale UE, susține ferm țara noastră în aspirația de a face parte din marea familie europeană.

„De aderarea la UE vor beneficia în primul rând tinerii, de aceea este crucial ca vocile lor să se facă auzite, ca alegerile făcute azi să se reflecte în viitor, la modelarea Moldovei europene așa cum și-o doresc. Am îndemnat tânăra generație să fie activă, să se implice și să promoveze valorile europene inclusiv la referendumul din această toamnă. Integrarea europeană nu este despre politică și partide, integrarea europeană este un proiect de țară, un proiect al tuturor, și este despre cum vor trăi următoarele generații - în pace, într-o țară europeană, democratică, prosperă și sigură”, a afirmat Maia Sandu.

Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, a întreprins ieri o vizită de lucru în Republica Moldova. În cadrul acesteia, oficialul a avut o întrevedere cu șefa statului Maia Sandu.
Amintim că, în prezent Belgia deține președinția în cadrul Consiliul UE până la data de 1 iulie anul curent, după care acest mandat va fi preluat de către Ungaria.
Fluxul de știri
0