Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au fost stabilite zonele și perioadele de prohibiție a pescuitului din acest an

© Sputnik / Mihai CarausРыбаки
Рыбаки - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2024
Abonare
Agenția de Mediu Agenția de Mediu a stabilit zonele și perioadele în care va fi interzis pescuitul în anul 2024
CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Pentru acest an au fost stabilite, de către Agenția de Mediu, perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale, transmite MOLDPRES.
„Astfel, perioada de prohibiție generală pentru anul 2024 a fost stabilită în intervalul 8 aprilie – 30 iunie. Respectiv, se interzice pescuitul timp de 60 de zile de zile consecutiv, în perioada 8 aprilie - 7 iunie inclusiv, de la intersecția râului Prut cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina, până la satul Teţcani, în lacul de acumulare Costeşti-Stânca și în râul Prut, pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stânca până la satul Giurgiuleşti”, scrie agenția Moldpres.
În perioada 8 aprilie - 14 iunie inclusiv, timp de 68 de zile de zile consecutiv, este interzis pescuitul în fluviul Nistru, pe sectorul de la satul Naslavcea până la orașul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari, în fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc, în lacul Cahul.
De asemenea, se interzice pescuitul în perioada 8 aprilie - 30 iunie inclusiv, pe râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bâc şi Botna, afluenți ai fluviului Nistru; pe râurile Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăţ, Ciuhur, Camenca, Gârla Mare, Delia, Nârnova, Lăpuşna, Sarata, Tigheci, afluenți ai râului Prut; în bălțile Manta, și pe râurile Cogâlnic, Cahul, Ialpug, cu excepția obiectivelor acvatice artificiale construite pe ele.
Totodată, în perioada 8 aprilie - 30 iunie 2024, pescuitul este interzis și în obiectivele acvatice piscicole, altele decât cele atribuite pentru activități în domeniul pisciculturii, cu excepția măsurilor tehnologice piscicole.
În obiectivele acvatice piscicole naturale este interzis, în cursul anului, pescuitul speciilor incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova și a morunașului în bazinul fluviului Nistru.
Fluxul de știri
0