Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Angajații IGSU au instruit peste 100 de elevi privind bazele securității vieții

© Sputnik / Mihai CarausElevi, liceu, școală
Elevi, liceu, școală - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2024
Abonare
Angajații IGSU au instruit peste 100 de elevi privind bazele securității vieții
CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. IGSU anunță că peste 100 de elevi ai claselor primare din sudul țării au fost instruiți privind bazele securității vieții.
Instituția precizează că pe data de 3 aprilie 2024, peste 100 de elevi ai claselor primare din sudul țării au fost instruiți privind respectarea regulilor de siguranță. Lecțiile au fost desfășurate de specialiștii Secției “Sud” a Centrului Republican de instruire al IGSU din municipiul Cahul.
Angajații IGSU au vorbit copiilor despre necesitatea respectării normeor antiincediare și comportamentul corect în diverse situații de risc. Aceștia au aflat despre măsurile necesare care trebuie să fie întreprinse în caz de un cutremur de pământ, incendii, accidente de circulație, regulile de siguranță în preajma bazinelor acvatice, dar și în condiții meteorologice nefavorabile.
Mai mult, cei mici au facut cunoștință cu una din speciile rare de reptile, numit Balaurul Dobrogean. Această specie de reptilă nu este veninoasă și nu prezintă pericol pentru oameni. Șarpele a fost salvat de o echipă de salvatori, iar angajații IGSU au explicat elevilor în practică modul corect de comportament cu o reptilă.
De asemenea, salvatorii au demonstrat copiilor care sunt manevrele de acordare a primului ajutor în caz de o mușcatură de șarpe. Astfel de instruiri sunt organizate de specialiștii IGSU sistematic în instituțiile de învățâmânt, iar pregătirea tinerii generații la capitolul bazelor securității vieții este un aspect prioritar pentru instituție.
Afişaj informativ pietonal în Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2024
Societate
La Chișinău a apărut un nou tip de afișaj informativ turistic - unul inovativ
Fluxul de știri
0