Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova are loc o nouă revizuire a hărții judiciare

© Sputnik / Miroslav RotariStatuie, justiție
Statuie, justiție - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2024
Abonare
În Moldova din nou are loc revizuirea hărții judiciare
CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Serviciul de presă al Guvernului Republicii Moldova anunță că executivul a aprobat revizuirea hărții judiciare.
„Capacitățile instituționale ale instanțelor judecătorești vor fi consolidate, iar accesul tuturor cetățenilor la justiție de calitate va fi sporit. În acest sens, Guvernul a aprobat modificări la Legea cu privire la reorganizarea instanțelor judecătorești” – astfel este justificată oficial decizia respectivă.
Sursa citată mai scrie că vor fi schimbate sediile următoarelor instanțe judecătorești: Bălți, Cimișlia, Edineț, Cahul, Comrat, Drochia , Hâncești și Căușeni. Mai exact, unele sedii vor fi reatribuite altor instanțe de judecată.
Proiectul prevede de asemenea reorganizarea curților de apel și reconfigurarea acestora prin redenumirea lor în: Curtea de Apel Centru, Curtea de Apel Nord și Curtea de Apel Sud, cea din urmă va avea două sedii - cel central în mun. Cahul și cel secundar în mun. Comrat.
„La revizuirea hărții judiciare s-a ținut cont, în mod prioritar, de câteva criterii: numărul de locuitori în regiune, numărul de judecători în fiecare instanță, volumul de lucru per judecător și per instanță, precum și infrastructura teritorială a localităților date în circumscripțiile judecătoriilor sau curților de apel”, conchide sursa oficială.
Eugenia Guțul - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2024
Politică
Eugenia Guțul, pusă sub acuzare într-un dosar penal, o acuză pe Maia Sandu
Fluxul de știri
0