Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Veronica Dragalin acuză Parlamentul că ar periclita activitatea operativă a PA

© Sputnik / OsmatescoVeronica Dragalin
Veronica Dragalin - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2024
Veronica Dragalin
Abonare
Veronica Dragalin acuză Parlamentul că ar periclita activitatea operativă a Procuraturii Anticorupție
CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. „Activitatea operativă a Procuraturii Anticorupție riscă să fie total blocată ca rezultat al modificărilor legislative care au intrat în vigoare la 1 aprilie 2024”, avertizează Procuratura Anticorupție, care distribuie sub această afirmație o postare amplă cu explicații făcută de șefa instituției Veronica Dragalin.
„Conform modificărilor legislative, începând cu 1 aprilie 2024, Procuratura Anticorupție a rămas total descoperită cu privire la asigurarea operativă pe dosarele de competența Procuraturii Anticorupție. Adică, pentru infracțiuni de corupție la cel mai înalt nivel (comise de subiecți speciali cum ar fi miniștri, deputați, judecători, procurori), instituția noastră nu are resursele umane și materiale să asigure urmărirea vizuală, interceptări, transmiterea banilor sub control și alte măsuri speciale de investigație”, scrie Dragalin.
Ea subliniază că impedimentul principal la acest moment este lipsa de suficient spațiu pentru angajații Procuraturii Anticorupție, cei aproximativ 100 de persoane (ofițeri, specialiști, contabili, funcționari publici care asigură administrația unei instituției) care urmează să fie transferate sau angajate.
„La moment, aproximativ 100 persoane ocupă 950 m2 în clădirea CNA. Este imposibil să ajungem la 198 angajați prevăzut de lege fără spațiu adițional”, mai scrie șefa AP.
Potrivit acesteia, dacă conducătorii instituțiilor de stat vor refuza să permită folosirea spațiilor publice în interesul public (în loc să rămână clădiri goale dar în gestiunea lor de principiu), degrabă nu vom avea nici studenți, nici profesori, nici academicieni în țara noastră ca rezultat al corupției.
„Fără fortificarea urgentă a instituției responsabilă de combaterea corupției la nivel înalt transmitem un mesaj greșit că lupta cu corupția, justiția și statul de drept nu este o prioritate pentru țara noastră. Cetățenii noștri merită mai mult”, conchide Dragalin.
Veronica Dragalin - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2024
Republica Moldova
Veronica Dragalin a obținut 54 de funcții noi în subordinea sa
Fluxul de știri
0