Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Foreign Affairs scrie că unitatea occidentală privind ajutorul pentru Kiev este șubredă

© AP Photo / Virginia MayoSteaguri ale Ucrainei și UE în clădirea Parlamentului European de la Bruxelles
Steaguri ale Ucrainei și UE în clădirea Parlamentului European de la Bruxelles - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2024
Steaguri ale Ucrainei și UE în clădirea Parlamentului European de la Bruxelles. Foto de arhivă
Abonare
Foreign Affairs semnalează probleme în ceea ce privește ajutorul acordat de aliații Ucrainei
CHIȘINĂU, 2 april - Sputnik. Autorii materialului din revista Foreign Affairs au indicat despre probleme legate de ajutorul acordat pentru Kiev de către aliații săi și de forțele rusești care dețin inițiativa pe front, considerând că continuarea luptelor în Ucraina este cea mai probabilă opțiune de moment în acest conflict.
"Opțiunea cea mai probabilă, deci, este ca luptele să continue ... în acest moment, forțele rusești dețin inițiativa pe câmpul de luptă.... Ajutorul pentru Ucraina, în schimb, este blocat în Congres (american - n.r.), iar unitatea Occidentului este șubredă", se arată în articolul scris de Branislav Slanchev, profesor de științe politice la Universitatea California, San Diego, și Hein Homans, profesor de științe politice la Universitatea din Rochester.
Experții sunt de părere că Rusia ar putea stabili controlul asupra unui număr de alte teritorii în timpul conflictului, dar " Kievul ar urma să rămână incontrolabil".
De asemenea, autorii materialului consideră că încheierea unui acord între părți este acum puțin probabilă, nici Moscova și nici Kievul nu sunt în prezent pregătite să accepte cererile inamicului.
Деньги - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2024
Rusia
Rusia se numără printre cele cinci economii cu cea mai rapidă creștere din G20
Moscova a declarat în repetate rânduri că este pregătită pentru negocieri, dar Kievul a interzis prin lege aceste negocieri. Occidentul cheamă Rusia la negocieri, pentru care Moscova și-a arătat disponibilitatea, dar Occidentul ignoră refuzurile constante ale Kievului de a se angaja în dialog.
Anterior, Kremlinul a declarat că nu există condiții prealabile pentru ca situația din Ucraina să evolueze pe calea pașnică acum, prioritatea absolută a Rusiei este atingerea obiectivelor Operațiunii speciale; în acest moment, acest lucru este posibil doar prin mijloace militare. Potrivit Kremlinului, situația din Ucraina poate evolua spre un curs pașnic dacă se ține cont de situația de facto și de noile realități, toate cerințele Moscovei sunt bine cunoscute. Președintele rus Vladimir Putin a declarat ulterior că, dacă Ucraina dorește un proces de negociere, nu este nevoie de gesturi teatrale, decretul care interzice negocierile cu Rusia ar trebui anulat. Potrivit acestuia, Rusia nu a fost niciodată împotriva soluționării conflictului din Ucraina prin mijloace pașnice, dar cu respectarea garanțiilor de securitate rusești.
Fluxul de știri
0