Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Transportatorii de pasageri au ieșit din nou la rampă

© Sputnik / Rodion ProcaTransportatorii de pasageri au venit la protest
Transportatorii de pasageri au venit la protest - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2024
Transportatorii de pasageri au venit la protest. Foto de arhivă
Abonare
APOTA informează că a depus recent pe numele președintelui Parlamentului un demers, prin care solicită înregistrarea inițiativei legislative de modificare a Codului transporturilor rutiere în baza proiectului propus de de asociație la începutul lunii trecute
CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) informează că a mai depus pe data de 29.03.2024, de această dată, pe numele președintelui Parlamentului Republicii Moldova, un demers prin care solicită înregistrarea inițiativei legislative de modificare a Codului transporturilor rutiere în baza proiectului propus de APOTA, se anunță în comunicatul disfuzat de asociație.
Membrii asociației sunt nemulțumiți că până în prezent nu a demarat procesul de modificare a legislației, chiar dacă propunerile din partea asociației patronale au fost transmise încă la începutul lunii martie.
„Am avut convingerea că problemele urgentedin ramură ar trebui examinate fundamental și într-o perioadă restrânsă. Dar constatăm că nici un semnal și nici u invitație la discuții nu a fost recepționată de către APOTA”, este menționat în demersul APOTA.
De asemenea, se menționează că elaborarea proiectului APOTA, privind modificarea CTR, a avut loc după ce președintelui Parlamentului a solicitat ca transportatorii să vină cu un proiect, pe marginea căruia vor fi organizate discuții și adoptate decizii.
„În cazul în care proiectul va fi lăsat fără răspuns, sau nu va duce la îmbunătățirea legislației, transportatorii vor fi nevoiți să revină la proteste”, mai anunță transportatorii.
Fluxul de știri
0