Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Suhodolski: Rusia este o piață tradițională pentru producătorii moldoveni

© Photo : Telegram / Vitneanski IuriiDelegația Partidul Renaștere la Forumul Economic Internațional al țărilor CSI
Delegația Partidul Renaștere la Forumul Economic Internațional al țărilor CSI - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2024
Delegația Partidul Renaștere la Forumul Economic Internațional al țărilor CSI. Foto de arhivă
Abonare
O delegație a partidului Renaștere a obținut o serie de acorduri cu partea rusă privind exportul de produse agricole din Moldova.
CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. O delegație a partidului Renaștere, în cadrul unei vizite la Moscova, a reușit să ajungă la un acord privind ajutorul pentru accesul producătorilor moldoveni pe piața rusă, iar în viitorul apropiat va fi întocmită o listă a acestora. Acest lucru a fost declarat pentru RIA Novosti de către unul dintre liderii formațiunii politice, deputatul Alexandru Suhodolski, rezumând rezultatele vizitei.
"Cu toții înțelegem că Rusia este o piață tradițională pentru producătorii moldoveni, iar cantitățile mari de livrări au fost întotdeauna făcute în Rusia. Acum, această situație s-a schimbat radical, așa că am convenit să deschidem un dialog și, în viitorul apropiat, să elaborăm o listă a întreprinderilor noastre moldovenești pentru accesul pe piața rusă, precum și asistență în reprezentarea lor în lanțurile alimentare cu amănuntul din Rusia, astfel încât să fie convenabil și accesibil pentru producătorii noștri agricoli să ajungă pe piața rusă", a declarat Suhodolski.
Potrivit lui, s-a discutat cu partea rusă și despre posibilitățile de relaxare a taxelor vamale pentru mărfurile moldovenești, astfel încât acestea să poată fi competitive pe piață.
"Adică, toate întâlnirile s-au transformat într-un plan practic, am primit o serie de direcții importante, pentru care trebuie să ne pregătim. Și înțelegem că în viitorul apropiat vom reuși să facem lucrurile să avanseze, iar producătorul nostru din Republica Moldova va reveni pe piața rusă cu un preț competitiv", a explicat politicianul.
El a menționat că există riscuri din partea autorităților moldovenești, care pot crea o serie de obstacole artificiale pentru punerea în aplicare a acestor acorduri.
"Noi, din partea noastră, vom susține producătorii noștri agricoli atât sub formă de consultanță, cât și sub formă practică, astfel încât să fim utili pentru afacerea noastră", a subliniat deputatul.
În timpul vizitei la Moscova, delegația Renaștere a avut o serie de întâlniri, în special cu președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Duma și liderul LDPR Leonid Slutsky, cu șeful Comisiei pentru politica informațională și relații cu presa din cadrul Consiliului Federației, Alexei Pușkov, și cu șeful Rosselkhoznadzor Serghei Dankvert. Delegația a participat, de asemenea, la Forumul economic internațional al statelor membre ale CSI.
Fluxul de știri
0