Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pe timp de zi șoferii vor putea circula fără a include faza scurtă a farurilor

© Sputnik / Mihai CarausAutoturisme pe drumurile din Chișinău
Autoturisme pe drumurile din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2024
Autoturisme pe drumurile din Chișinău. Foto de arhivă
Abonare
Conform Regulamentului circulației rutiere, s-a încheiat perioada de iarnă când conducătorii auto sunt oblighați să conecteze faza scurtă a farurilor
CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Începând de astăzi, conducătorii auto pot circula în traficul rutier fără a include faza scurtă a farurilor pe timp de zi. Măsura este prevăzută în Regulamentul Circulației Rutiere, scrie agenția Moldpres.
În perioada 1 noiembrie – 31 martie, șoferii sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor și pe timp de zi. Măsura se aplică anual în perioada rece, caracterizată de vreme instabilă, însoțită de ploi, timp posomorât și ceață, care reduc vizibilitatea în trafic.
Conform aceiași sursă, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a menționat că, șoferii trebuie să fie prudenți la volan.
„Aceștia urmează să se asigure corespunzător și să semnalizeze intenția de schimbare a direcției. Totodată, este importantă creșterea distanței de siguranță între vehicule, dar și păstrarea limitei de viteză. Evitați depășirile riscante, care pot deveni extrem de periculoase în condițiile unei vizibilități scăzute”, a spus Natalia Golovco.
De asemenea, pietonii sunt îndemnați să traverseze strada prin locurile permise și doar după ce se asigură.
Fluxul de știri
0