Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Militarii moldoveni participă la exerciții comune alături de cei din SUA și România

© Photo : Ministerul ApărăriiExercițiul internațional “JCET 2024” demarează la poligoanele Armatei Naționale
Exercițiul internațional “JCET 2024” demarează la poligoanele Armatei Naționale - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2024
Abonare
CHIŞINĂU, 1 aprilie 2024 — În cadrul exerciţiului multinațional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training) militarii Armatei Naționale, se vor instrui împreună cu colegii lor din România și Statele Unite ale Americii (SUA), transmite Ministrerul Apărării al RM
„Antrenamentele vor avea loc la centrele de instruire ale Armatei Naționale, în perioada 1-19 aprilie, curent. Exercițiul are ca scop antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experienţă între militarii forţelor speciale moldoveneşti, române, americane, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante. Totodată, la ediția din acest an vor participa și reprezentanții Serviciului de Protecție și Pază de Stat, precum și Detașamentului cu destinație specială „Pantera””, se anunță în comunicatul instituției.
Antrenamentele „JCET-2024” au loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2024.
Conform scenariului, militarii vor executa paraşutări, trageri de luptă avansate pe timp de zi și noapte, exerciţii de antrenament în teren cu misiuni specifice.
Potrivit sursei citate, militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009.
Fluxul de știri
0