Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președinte fără de țară: Moldovenii nu își o doresc pe Sandu ca oaspete la ei acasă

© Sputnik / Rodion ProcaConferință de presă susținută de Maia Sandu
Conferință de presă susținută de Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2024
Conferință de presă susținută de Maia Sandu. Foto de arhivă
Abonare
Judecând după rezultatele sondajului de opinie realizat de IRI, cetățenii moldoveni nu și-ar dori să o primească în casele lor pe președinta Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, reprezintă bine țara peste hotare, dar cetățenii nu ar invita-o în casele lor, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Institutul Republican Internațional (IRI).
Astfel, atunci când au fost rugați să-și exprime acordul sau dezacordul cu anumite afirmații, 51% dintre respondenți au fost de acord că Sandu "reprezintă bine Moldova peste hotare", iar 34% nu au fost de acord.
Cu toate acestea, doar 37% ar "invita-o acasă" pe președintă, în timp ce 54% ar refuza să facă acest lucru. Probabil, pentru că 35% sunt de acord că lui Sandu "îi pasă de cetățenii de rând", față de 55% care nu sunt de aceeași părere.
35% sunt de acord că președintele știe cum să conducă țara, față de 54% dintre cei care nu sunt de acord. Sandu este considerat un profesionist de 40% față de 49% dintre cei care nu sunt de acord.
Este demn de remarcat faptul că 56% dintre participanții la un alt sondaj recent al IMAS consideră că președintele trăiește din "alte finanțări ascunse", în timp ce doar 29% cred că Sandu trăiește doar din salariu sau economii.
Fluxul de știri
0