Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

61 de companii au primit granturi pentru dezvoltarea eficienței energetice

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaКочубеевская ветряная электростанция
Кочубеевская ветряная электростанция - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2024
Abonare
Companiile din Moldova au primit granturi pentru optimizarea consumului de gaze și energie electrică.
CHIȘINĂU, 31 martie - Sputnik. Managerii a 61 de companii au semnat contracte de finanțare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) din Moldova pentru acordarea de granturi în cadrul programului de retehnologizare și eficientizare energetică.
Granturile în cadrul programului, în valoare de până la două milioane de lei (circa 100 de mii de euro), sunt finanțate de către Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană.
Fondurile sunt acordate agenților economici pentru optimizarea consumului de gaze și energie electrică prin înlocuirea echipamentelor învechite cu echipamente moderne sau prin instalarea unor surse alternative de energie.
Potrivit APD, valoarea totală a granturilor se ridică la 47,3 milioane de lei, iar valoarea totală a investițiilor în economie pe parcursul implementării programului va depăși 117 milioane de lei.
Programul de retehnologizare și eficiență energetică a fost lansat în vara anului 2022, iar până în prezent, ODA a acordat granturi în valoare de 248,7 milioane de lei pentru 303 companii.
Fluxul de știri
0