Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vântul puternic de ieri a provocat pagube materiale în Moldova

© Sputnik / Maxim TopalVânt puternic, pagube, imagine din arhivă
Vânt puternic, pagube, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2024
Abonare
Vântul puternic de ieri, 29 martie, a provocat pagube materiale în Moldova
CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că în urma vântului puternic înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova pe 29 martie au fost afectate acoperișurile mai multor clădiri din localitățile țării.
Potrivit informațiilor oferite de către subdiviziunile teritoriale către ora 15:00, condițiile de vânt au afectat clădiri din raioanele Drochia, Ungheni, Edineț, iar în municipiul Chișinău au fost înregistrați arbori căzuți pe mai multe adrese.
În localitatea Mora de Piatră, raionul Drochia în urma vântului a fost smulsă și deteriorată circa 190 m2 de țiglă metalică și cherestea de pe acoperișul gimnaziului din localitate.
La Edineț pe strada Alexandru cel Bun nr. 65 vântul a smuls și deteriorat circa 133 foi de ardezie de pe acoperișul blocului de locuit cu 5 nivele, iar la Ungheni rafalele au deteriorat acoperișurile a două ferme de ovine și porci din localitățile Coșeni și Bușila. La fața locului activează comisiile pentru situații excepționale, care vor evalua paguba materială provocată.
Vântul puternic a doborât mai mulți arbori și în capitală. Astfel pe adresele Traian nr.10, Florilor nr. 8/2, Minsk nr.45 câteva crengi au căzut la pământ. La fața locului situația este remediată de angajații spații verzi. În urma incidentelor nu au fost înregistrate victime. În acest context, IGSU îndemnă oamenii să fie foarte atenți când aleg să se afle în spații deschise, să nu parcheze mijloacele de transport sub arbori și copaci. Mai mult, pentru evitarea situațiilor de risc în condiții de vânt puternic, persoanele sunt rugate să nu meargă sub cabluri care atârnă. În situații excepționale, oamenii trebuie să apeleze de urgență Serviciul 112.
Polița de asigurare - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2024
Societate
Încă trei zile mai poți cumpăra polița medicală obligatorie la preț redus
Fluxul de știri
0