Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nagacevschi o acuză pe Sandu de dezastrul cu vetingul și prevetingul

© Sputnik / Rodion ProcaFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2024
Abonare
Nagacevschi o acuză pe Sandu de dezastrul cu vetingul și prevetingul
CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, îi aduce acuzații grave președintelui Maia Sandu pentru ceea ce se întâmplă în justiția din Moldova.
„Toată responsabilitatea pentru eșecul prevetting-ului și vetting-ului este a Maiei Sandu. „Prevetting-ul și vetting-ul nu este a Parlamentului. Este inițiativa exclusivă a Maiei Sandu. Tot eșecul este exclusiv al Maiei Sandu. Olesea Stamate și Sergiu Litvinenco au fost pe post de instrumente, utilizați pentru promovarea acestei reforme”, susține Nagacevschi.
El subliniază că și „efectele adverse și eșecul sunt ale Maiei Sandu”, or, în momentul în care a fost promovată strategia cu privire la Reforma Justiției, Guvernul Chicu cu Socialiștii au transmis la Președinție acea strategie, ea a fost întoarsă în Parlament, exclusiv pentru a se introduce acest element de vetting.
„Și după ce s-a introdus elementul de vetting PAS a votat deja acea strategie. Să știe toată lumea – PAS nu are treabă atât de mare cu acest eșec al reformei, ci anume Maia Sandu azi tace, pentru că se apropie alegerile și ea nu vrea să se asocieze cu acest scandal. Dar oricum, va fi obligată să aibă o poziție”, a subliniat fostul ministru.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2024
Politică
Maia Sandu s-a pomenit în mijlocul unui scandal politic în autonomia găgăuză
Fluxul de știri
0